Сряда, 01 май 2024

01.05.2024

Последвайте ни

Мотористите в Добрич откриха Мотосезон '23, апелират за внимание на пътя (видео+снимки)

Любен Цонков, “Орлите”: Всеки втори дългогодишен мотошофьор е претърпял инцидент – бъдете внимателни!

С мотошествие започна мотозесон 2023 в Добрич. Събитието се организира от трите мотоклуба в града и в него се включиха десетки мотористи.

Откриването бе съпътствано от молебен за безавариен път и здраве на мотошофьорите. Любен Цонков, председател на Мотоклуб “Орлите” Добрич приветства дошлите да отбележат старта на мотосезона в Добрич. В този момент шествието на мотористите преминава през главните улици на град Добрич, каза за целта има осигурен и полицейски ескорт, а в целия град светофарите са превключени на предупредителна, жълта светлина.

Трите регистрирани мотоклуба в Добрич са организатори на днешното събитие, това са МК “Орлите” Добрич, “Добруджански братя” и “Скития Минор”.

“Надявам се събитието да допадне на всички, които обичат моторите и искат да изживеят това усещане, защото то може и не само с мотор да се постигне. Здраве и успех!”, каза Любен Цонков.

Той призова шофьорите на всички видове превозни средства, които участват в движението да бъдат внимателни на пътя. Една от най-уязвимите групи са мотористите, предвид, че райдърите не са защитени от купето на колата. Именно по тази причина Любен споделя, че половината от неговите приятели дългогодишни мотошофьори са пострадали тежко или леко на пътя. “От един лек инцидент може да стоиш дълго време в болница”, каза той.

c