Петък, 10 май 2024

10.05.2024

Последвайте ни

Международен танцов фестивал "Silver Coast“ се проведе в нова бална зала в Кранево (ВИДЕО)

Съдии и танцови двойки от световен мащаб събра фестивал в хотел "Аквалайф" в Кранево

Над 400 участници от Европа и Близкия Изток участваха в провелия се на 16 и 17 септември в Кранево международен открит фестивал по танци "Silver Coast – Dance festival“.

Той се проведе за първи път в България, а домакин беше новата бална зала на хотел „Аквалайф“. Там се представиха най-добрите от  танцовия спорт под егидата на Всемирната федерация на танцовия спорт. Състезателите са от 70 клуба от 20 страни. Двойките  под 19 години са в топ 6 са европейските и световни шампионати. Над 19 години имаме златен, сребърен бронзови шампиони.

След две седмици най-добрите от тях, които танцуват на гала вечерта днес, ще вземат участие в  голямо ежегодно танцово събитие в Роял Албърт хол в Лондон.

Майсторството на участниците се оценява от съдии, много от които са световни шампиони. Сред тях и Ричард Еглиф, който е световен шампион, и танцьор, който е танцувал в Ще танцуваме ли Shall We Dance (2004) с Ричард Гиър и Дженифър Лопес. Партньор на Дженифър Лопес във филма.

Организатор на мащабното събитие е топ треньора по латиноамерикански танци Игор Гутовски от Испания.  

„Това е най-хубавото място, което може да съчетае всичко – и настаняване, и бална зала, където може да се проведе такъв тип състезание и фестивал. Аз съм правил такива фестивали в Дубай, в Турция, защото местата, които съм избирал, винаги са били практични и удобни, както и тук. За първи път го правим в България“, каза той.

c