Понеделник, 06 май 2024

06.05.2024

Последвайте ни

Любителите на конния спорт се насладиха на силно състезание в село Спасово

В село Спасово се проведе силен турнир по прескачане на препятствия. Атрактивната надпревара събра много любители на конния спорт, а първият подобен турнир, организиран в село Спасово надхвърли очакванията. Спортното събитие беше уважено от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, кметът на село Спасово Андреан Симеонов, много местни арендатори, гости и жители на нашата община. На манежа в частната конна база на един от земеделците в селото пристигнаха едни от най-добрите спортни коне в областта.

В най-масовата дисциплина – Х-паркур 60 см., участие взеха голям брой деца, много от тях на по 7, 8 и 9 години. Въпреки крехката си възраст малчуганите демонстрираха отлично партньорство с големите животни, огромна любов и привързаност към конете и не на последно място – майсторско изпълнение на прескачанията. Победител в този първи паркур стана Хармони Стелиянова с кобила Кашмира, която представляваше домакините от частната конна база в село Спасово. Малката дама се обучава от няколко години при бившия национален треньор по конен спорт Божко Борисов и вече бере плодовете на своя труд.

В следващия паркур – 90 см. по хронометър на първо място завърши Чавдар Чернев с кон Вермер от Малка Смолница, следван от Мирена Василева с кон Гранде Канде от Добрич и Симона Атанасова с кон Лидер от ККС „Станил“ (Добрич). В най-интересния паркур – 110 см. еднократен бараж, голямата купа отиде в ръцете на Чавдар Чернев с кобила Лосинда. 

Огромен интерес по време на състезанието предизвика надбягването с впрегатни домашни коне, което беше безапелационно спечелено от Христо Хасанов с кон Дерби. Антонио Митков пък грабна приза за най-красив файтон.   

c