Вторник, 27 февруари 2024

27.02.2024

Последвайте ни

Кампания "Посланици на здравето" организира Лайънс клуб Добрич

Кампания под наслов "Посланици на здравето" ще проведе Лайънс клуб Добрич на 13 октомври със съдействието на Община град Добрич.

Кампанията цели да подкрепи здравословния начин на живот на младите хора, да намали риска от развитие на диабет, както и да осъществи превенция на рисковите за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, социалната изолация.

Кампанията ще стартира с шествие от центъра на града /пространството срещу сцената на пл. „Свобода“/ в 13,30 часа и ще продължи в Градски парк "Свети Георги" с общоградски крос, музика и награди - грамоти и купи за първо, второ и трето място. 

В кампанията ще участват осмокласниците от средните училища, профилираните и професионални гимназии в града. Те ще станат посланици на здравето в своите училища – ще разказват на съучениците си за наученото от кампанията, ще ги мотивират  да излизат по-често сред природата и да общуват с приятели. 

За всяко училище клубът е подготвил и комплекти със спортни пособия. С тях през следващия месец учениците ще организират спортна проява, която ще могат да заснемат и изпратят на e-mail адрес. Жури ще определи награди за най-активните участници.

c