Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Институции и организации обсъдиха в Добрич изготвянето на съвместни концепции за инвестиции

На работна среща между Община Добрич и различни организации и институции обсъдиха изготвянето на съвместни концепции за интегрирани териториални инвестиции.

Сред поканените бяха Агенция "Пътна инфраструктура" – София, Областно пътно управление – Добрич, Общински информационен център – Добрич, представители на общини в областта, Областна администрация и представители на КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България).

Изготвянето на съвместни концепции за интегрирани териториални инвестиции е нов подход в новия програмен период, който включва финансиране от различни програми и участие на множество заинтересовани страни. Концепциите ще бъдат реализирани чрез партньорства. Крайният срок за подаване на концепциите е 7.09.2023 г.

В бъдеще се планират срещи, които да помогнат за разработването на концепциите и привличането на партньори, включително представители от бизнеса и неправителствени организации (НПО). Въпреки амбициозния срок, организаторите се надяват да постигнат успешни резултати и да стимулират инвестициите в територията.

c