Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Илияна Атанасова спечели Купата на кмета на Община Добричка на Тодоровден

Илияна Атанасова с кон Ван Даймън от Смолница спечели надскачането, а с това и Купата на кмета на Община Добричка Соня Георгиева на проведения в събота Традиционен турнир по конен спорт по случай Тодоровден в с.Малка Смолница. Едва три скока бяха нужни на състезателката в двубоя й с Чавдар Чернев. Тя преодоля 140 см за победата.

Турнирът в с.Малка Смолница премина при голям интерес от страна на зрители и гости. Над 3000 души се насладиха на хубавото време и на майсторството на състезателите.

Ранният етап на подготовка на ездачи и коне наложи някои изменения в програмата. Така първият паркур за начинаещи бе на височина на препятствията 60 см. Той бе спечелен от Хармони  Стелиянова с кобила Лусинта от с.Спасово. Втори се класира Кристиян Михайлов с кобила Делта от с.Смолница, а трета стана Василена Георгиева с кон Челинджър от СК „Рикар“- Добрич. Освен наградите, предвидени от организаторите от Община Добричка, младите ездачи бяха стимулирани и от председателя на ЗК“Зора“ в с.Малка Смолница Валентин Василев.

Победител във втория паркур до 110 см по хронометър стана Мирена Маринова с кобила Дания от с.Ведрина. На второ и трето място се нареди Чавдар Чернев съответно с кобила Кашмира от с.Спасово и кон Вермер от с.Смолница.

Третият паркур с височина на препятствията 130 см бе спечелен от Илияна Атанасова с кон Ван Даймън от с.Смолница. И в тази дисциплина втори остана Чавдар Чернев с кобила  Кашмира от с.Спасово, а с  кон Вермер от с.Смолница се класира трети.

Наградата за най-млад участник получи Фуркан Билял от СК „Рикар“ –Добрич. На 29 май той ще навърши 9 години.

На конната надпревара, организирана за първи път изцяло от общинската администрация, присъстваха народните представители Мая Димитрова и Ертен Анисова, целият кметски екип, председателят на Добрички общински съвет Георги Коев, общински съветници, кметове, кметски наместници.

c