Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Грохот от съоръжение към зала "Добрич" обещава звуков тормоз над гражданите (ВИДЕО и СНИМКИ)

С ремонта на концертна зала "Добрич" преди два месеца до нея е монтирано огромно съоръжение, вероятно за климатизацията й. Досега хората, живеещи в района, негодуваха заради това, че загрозява пространството. И само имаха опасения за шума, който то ще произвежда, щом заработи.

Днес, притесненията им се оправдаха. Съоръжението е пуснато в действие, а грохотът от него гарантира постоянен тормоз за живеещите в района и хората, които ползват парковите площи наоколо.

За проблема ни сигнализираха живеещи в съседни сгради, сред които е и арх. Красимир Пампоров. С приложение на телефона си днес той е измерил, че шумът, произвеждан от машината, надвишава 70 и дори достига 80 децибела. Грохотът започва още в 10 часа и е продължил почти до 15 часа. До пристигането на репортер на Про Нюз Добрич на място, с което машината бе изключена.   

"Такова шумово натоварване не би трябвало да е допустимо по никое време на денонощието, още повече, когато се очаква да е перманентно", посочи Пампоров.

“Можем само да недоволстваме и да се оплакваме като граждани, а от Общината зависи дали ще вземе мерки за подобряване на жизнената среда извън залата”, каза още той.

Про Нюз Добрич отправи запитване по проблема до Община град Добрич. За реакцията й ще информираме веднага, щом получим отговор от администрацията.

c