Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Футболен клуб “Приказките” в Добрич с призово представяне на “Трявна Къп” 2023

Турнирът “Трявна Къп” 2023 направи ново силно международно издание при набор 2010. Участие взеха отборите на Спартак Варна, Славия, Приказките (Добрич), ДИТ София, Олимпия София, Дачия от Молдова, Славия 2011 и Черноморец Бургас. Мачовете се изиграха на перфектно подготвени естествени терени на комплекс “Ангел Кънчев” в Трявна и стадиона в Плачковци.

Шампион стана Спартак Варна след победа с 2:1 над Славия на финала. Малкия финал бе спечелен от Приказките след 0:0 с ДИТ София в редовното време и 3:0 след изпълнение на дузпи. Прекрасно се представи вратаря на Приказките, който не допусна гол, както в редовното време така и в дузпите. Спаси две, а едната бе извън рамките на вратата. Мартин Ганев е отличен за най-добър защитник на турнира. На следващите позиции се подредиха Олимпия София, Дачия, Славия 2011 и Черноморец Бургас.

Техническият партньор на турнира осигури топки “Saler”, с които се изиграха срещите на “Трявна Къп” 2023. За дигиталното отразяване, снимки, видеа и информация се погрижи екипа на “Детски футбол”. 

Голмайстор на турнира е Антонио Борисов - Спартак Варна, Алек-Тони Здравков взе приза за най-добър вратар, той пази на вратата на Септември София. Мартин Ганев от Приказките е най-добър защитник, Иван Митов от Славия София пък е най-полезен играч.

Организаторите изненадаха участниците с мачове на осветление. Някои от срещите се изиграха на прожекторите на комплекс “Ангел Кънчев” в Трявна.

Резултати от финалите:

  1. Шампиони - Спартак Варна
  2. Сребърни медалисти - Славия София
  3. Бронзови медалисти - Приказките Добрич
  4. Четвърто място - ДИТ София

В груповата фаза:

  • Олимпия София 4:3 Приказките Добрич
  • Приказките Добрич 2:1 Дачия от Молдова
  • Приказките Добрич 1:0 Славия София
  • Спартак Варна 4:0 Приказките Добрич
  • Приказките Добрич 0:0 ДИТ София и победа на дузпи

 

c