Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

ФК “Приказките” Добрич се утвърждава със спортни успехи и доверие на нови спонсори

Веригата хипермаркети за детски и бебешки стоки „Хиполенд“ дари спортни екипи за два от отборите на клуба

Футболен клуб “Приказките” в последните години набра голяма популярност не само в Североизточна България, а и в цялата страна. Както с успехите си на терена, така и с организацията на престижни футболни турнири.

Най-новият спонсор на отбора е веригата хипермаркети за детски и бебешки стоки „Хиполенд“, която дари екипи на двата отбора на ФК “Приказките” набор 2016-2017 година.

“Едно от най-важните неща във футбола и спорта е играчите да са облечени професионално и да се чувстват комфортно. Децата го оценяват и това е допълнителна мотивация, за тях е нещо различно и се чувстват много добре”, каза Венцислав Желев, треньор и основател на ФК “Приказките”.

“Без нашите спонсори съществуването ни щеше да е много трудно, за което благодаря на „Хиполенд“, както и на другите ни партньори, на Община Добрич за предоставените терени и, разбира се, на собственика на клуба  Пламен Ганев и неговата съпруга Нежля Амди-Ганева, които гласуват голямо доверие на треньорския състав”, сподели Венци Желев.

“Когато бизнесът инвестира в спорта, инвестира в бъдещото поколение”

Венцислав Желев, треньор и основател на ФК “Приказките”:

“Помощта на бизнеса изгражда бъдещото поколение, което след време ще заема работни позиции. Спортът изгражда хората, учи ги на дисциплина. Затова е важно бизнесът да инвестира в спорт”, допълни треньор Желев.

В клуба тренират деца набор от 2018 до 2008-2007 година, като спортния клуб работи с 8 треньора от които Симеон Митев в момента кара треньорски курсове към Българската треньорска школа по футбол. В треньорския състав влизат и хора с голям опита зад себе си, като Станимир Андонов, Светослав Кръстев, Павлин Тодоров, Илиян Иванов, Кристиян Димитров.

Клубът посреща и гост треньори, като последно в Добрич гостува Евгени Найденов, който демонстрира методологията Кожи Тренинг с техниката Сенс Бол, което е форма за придобиване на чувства за по-бързо усъвършенстване на техниката на децата.

През април турнирът Golden Dobrudzha Cup в курорта “Албена”, организиран от Венцислав Желве, Станимир Андонов и екипа на ФК “Приказките”, събра в морския курорт стотици деца, запалени по футболния спорт. Той се проведе едновременно на 9 естествени терена, като два от тях бяха на голямата поляна между хотел “Добруджа” и административната сграда на „Албена“ АД. Изиграха се 190 мача от 9 възрастови групи.

За призьорите имаше купи – първо, второ и трето място, за тези, които не взеха пиз имаше медали за участие. Най-добрите играчи получиха индивидуални награди за най-добър вратар, най-полезен играч, голмайстор и най-добър защитник.

През тази година предстоят още две издания на Golden Dobrudzha Cup, първото от които ще е от 29 юни до 2 юли, като вече има запитвания от отбори, като Арарат Ереван и Талин Естония, каза основателят на клуба Венцислав Желев. Той посочи, че се очертава юнското издание да бъде едно от най-големите, защото към този момент има потвърдено участие от три софийски академии, около 7-8 отбора. Интерес има и от Пловдив, Благоевград, Бургас, Стара Загора, като и от отбори в Североизточния регион.

c