Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Фестът на занаятите в Добрич идва с атрактивни демонстрации, концерти, ретро изложби

Три дни фестивал на занаятите и изкуствата в Добрич от утре – форумът се организира на 26, 27 и 28 май на площад „Свобода“ от Фондация „Добруджа – история, традиции и култура“, в партньорството с Община град Добрич.

Организаторите предлагат много емоции, които ще върнат посетителите назад в историята, към стародавни традиции и култура. Майстори-занаятчии ще покажат своите творби, създадени със съвременна техника. Крум Велев, един от основоположниците на изкуството "карвинг" - дърворезба с моторни триони, в България, ще демонстрира на живо този нов, уникален занаят, който изисква много знания и умения.

Гостите на фестивала ще се насладят и на богата музикално-танцова програма с участието на много любими добруджански оркестрови и фолклорни състави.

Специален гост ще бъде голямата певица Галина Дурмушлийска, която ще проведе майсторски клас по народно пеене с млади таланти.

Ще бъде отворена „Работилница за сръчковци“, в която деца от детска градина и по-големи ученици от различни училища и школи ще творят пред погледите на фестивалната публика.

В един от дните на проявата, главният кулинар на к.к Албена Георги Божков ще проведе кулинарно ателие с възпитаници на Професионална гимназия по туризъм „ П.К. Яворов“ в Добрич.

Посетителите ще видят още ретро ревю с облекла и прически от началото на XIX век и ретро изложба на автомобили.

Десетки занаятчийски производители от цялата страна ще предложат своите изделия и прясна храна.

c