Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Двама възпитаници на езиковата гимназия в Добрич си поделят почетната стипендия „Йордан Парушев“

Двама възпитаници на Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич си поделят тазгодишната почетна стипендия „Йордан Парушев“. Това са Велин Друмев – брат на миналогодишния носител на наградата, Иван Друмев, и Симеон Симеонов от XII „б“ клас.

По думите на Яна Русева, която е техен класен ръководител, Велин е ориентиран повече към биологията и химията и – също като брат си, възнамерява да учи медицина в България, а Симеон – към математиката и физиката. Двамата обаче не се ограничават в интересите си и имат високи постижения на олимпиади и състезания по история, география, български и чужди езици и успешно съчетават ученето със спорта.  

Според Русева Велин Друмев е по-мълчалив и обран, но изключително любезен. Занимава се с много други неща, освен преките си задължения. Симеон Симеонов пък е по-разговорлив и винаги готов да защити интересите на класа. Никое от децата не може да каже и думичка против двамата, допълни учителката.

Решението двамата зрелостници да си поделят тазгодишната награда бе взето на заседание на Педагогическия съвет на гимназията.

c