Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

"Добруджа" загуби с 0:1 от "Литекс"

0:1 завърши двубоят от 19-и кръг във Втора футболна лига, между отборите на Добруджа и Литекс. Точното попадение за гостите отбеляза Иван Иванов в 23-ата минута.

Добруджа заложи на офанзивен футбол и наложи бързо темпо в началото на мача. В 7-ата мин. Стефан Статев изпълни пряк свободен удар, вратарят на гостите изби топката. Гостите от Ловеч първи откриха резултата в 23-ата мин. След изпълнение на ъглов удар, последва неразбирателство в защитата на Добруджа и Иван Иванов се възползва от ситуацията. Веднага след гола Преслав Йорданов се озова на върха на атаката, но шутът му прати топката над гредата на Литекс. До края на полувремето Добруджа бе по-добрият отбор на терена, но изравнителен гол във вратата на гостите не падна.

Веднага след почивката на мястото на Андриан Димитров и Шериф Осман влязоха Емануил Манев и Славчо Шоколаров. И през второто полувреме Добруджа продължи да търси гола. В 58-ата минута Литекс за малко да увеличи преднината си, но удар на техен нападател разтресе напречната греда на Георги Аргилашки. Веднага след това Добруджа организира бърза атака, Славчо Шоколаров бе в добра позиция, но стреля неточно. Емануил Манев вкара топката в мрежата на Литекс в 67-ата минута, но бе маркирана засада. Добруджа продължи да създава напрежение пред вратата на гостите, но ударите на футболистите бяха или неточни, или вратарят на Литекс се справяше. Най-чистото положение бе в 72-ата мин., когато след поредна атака за Добруджа Стефан Статев промуши топката между краката на защитник от Литекс, центрира към Преслав Йорданов, който пропусна да изравни на празна врата. Нова греда в 82-ата минута отново спаси Литекс. До края на мача топката бе изцяло в половината на гостите. Атаки, центрирания, добри положения, удари към вратата - но без гол.

През второто полувреме за Добруджа на терена влязоха и Янчо Андреев и Петко Цанков.

Източник: ФК "Добруджа 1919" - Официална страница

c