Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Добрич се включва в Световния Ден на ходенето 2023

Българска Федерация „Спорт за всички“ организира на 7 октомври за 31-ви пореден път, Световен ден на ходенето. Инициативата се организира с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по  „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата се осъществява под патронажа на министъра на младежта и спорта  доц. д-р Димитър Илиев и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР 2021-2024“.

В Добрич Световният ден на ходенето ще стартира от 10.00 ч. и ще приключи в 13.00 ч. по два маршрута – от начален пункт Младежки център до краен пункт СК „Простор“ /пред СЗ „Добротица“/ и от начален пункт СК „Простор“ /пред СЗ „Добротица“/ до краен пункт Младежки център. Талони за участие ще бъдат раздавани до 12.30 ч.        

Всеки участник ще получи талон за участие от избран начален пункт. Във всеки краен пункт ще бъде поставена кутия, в която ще се пускат талоните за участие в томбола.

Маршрутът, който ще бъде изминат, ще бъде избран индивидуално от всеки участник.Участниците ще имат право да изминат  и двата маршрута, като от всеки начален пункт ще получат отделен талон за участие в томбола. Допуска се и участие с велосипед.

В инициативата ще могат да се включат всички желаещи, независимо от възраст, пол и ниво на физическа подготовка.   

Община Добрич ще осигури една специална награда – велосипед и поощрителни награди – топки, въженца за скачане, хилки за тенис, раници.

Печелившите ще бъдат изтеглени от комисия. Номерата на печелившите талони, наградите и мястото за получаването им  ще бъдат обявени на официалния сайт и facebook страницата на Община град Добрич на 10.10.2023 г.     

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

c