Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Добри хора спасиха крака на блъснато от кола в Добрич 11-годишно дете, то вече е добре

Напълно възстановен е кракът на 11-годишната Мирослава Тодорова от Добрич, която пострада при катастрофа. Тя отново може да играе на воля с другите деца. Това съобщи председателят на фондация "Милостиво сърце” Александър Иванов, който преди три месеца стартира спешна дарителска кампания за набиране на средства за импланти за крака на момичето.

Мирослава Тодорова е ученичка в 5 „г“ клас на СУ „Любен Каравелов“. На 28 януари тя е блъсната от лек автомобил на улица „Опълченец Димитър Ковачев“, след като излиза от близката аптеката, до която я пратила майка й. След пътния инцидент е настанена в МБАЛ Добрич с фрактура на подбедрицата, без опасност за живота. Тогава лекарите обясняват на семейството, че трябва да се направи операция и да се поставят импланти. Семейството обаче няма възможност за това – бащата е с увреждания, а майката работи като чистачка в училище. Имат по-голям син. За имплантите, които трябва да се поставят, са нужни 3120 лв. От „Социално подпомагане“ могат да помогнат с еднократна помощ от 375, но парите ще се получат след месец. Затова Александър е предприел спешна кампания, за да могат средствата да се набавят до началото на следващата седмица и детето да бъде оперирано. Според медиците тази операция ще позволи то отново да върви нормално. Ако не бъдат поставени имплантите, момиченцето ще бъде инвалидизирано за цял живот.

Само за два дни сумата беше събрана с помощта на много хора от Добрич и цяла България.

„Много сме щастливи да ви съобщим, че след сложната операция кракът на Мирослава вече е възстановен напълно. Няма нужда от патерици. Няма болка и подуване на крачето. Тя отново може да играе на воля с другите деца. Благодарим на д-р Георгиев и д-р Павлов, които извършиха операцията! Благодарим на всички, които взеха участие в кампанията!“, сподели Александър.  

c