Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Диагоналът на "Добруджа 07" Жулиен Георгиев преминава във френския Сен Кентен

Нападателят на волейболния Добруджа Жулиен Георгиев ще продължи кариерата си във френския Сен Кентен, който играе в Лига B или втора дивизия, съобщи регионалният вестник "Ан Нувел".

Диагоналът, който през последния сезон игра в родния си Добруджа 07, ще играе във Франция за пръв път през кариерата си, като в местния отбор трябва да самени бразилския нападател Даниел Бала, който напуска тима. Бала изкара три сезона във Франция, като освен в Сен Кентен е играл и в корсиканския Аячо.

Жулиен Георгиев, който е висок 200 см, е юноша на Добруджа, като с родния си клуб печели два пъти Купата на България и веднъж става шампион на страната. През 2017 година е избран на спортист №1 на Добрич, като в същата година в мача срещу Черно море реализира впечатляващите 42 точки.

Той е играл още за Монтана, като през кариерата си има и един сезон в турския Соргун. Бил е и проектонационал по времето на селекционера Силвано Пранди, но е отпаднал от окончателния състав за евроквалификациите.

Новият му отбор Сен Кентен завърши на трето място редовния сезон в Лига B. Той се класира за плейофите, но в полуфинталите отпадна от Илакез с 1:2 победи.

Източник: БТА

Снимка: Момчил Тодоров

c