Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Детски футболен отбор от Добрич спечели в оспорвана битка престижен турнир

Футболен клуб “Приказките” Добрич се класира на първо място в STAMH Sofia Cup, един от престижните футболни турнири за детско-юношеската школа. Отборът от Добрич участва във възрастова група 2013 - C.

Футболният клуб се наложи с 2:0 срещу ПФК Локомотив София, с 6:2 срещу ФК Арес София и завърши с равенство от 3:3 срещу ФК Болярчета Велико Търново.

Така отборът се класира на полуфинал, където се изправи срещу Академия Металург Перник и отбеляза категорична победа от 6:1, а другите два отбора в полуфинала бяха ФК Лъвчета София и ПФК Лъвчета София, като Лъвчетата победиха с 2:0.

На финала за първото място ФК Приказките Добрич се изправи срещу ПФК Лъвчета София, като до края на редовното време двата отбора бяха с изравнени сили след тежък мач и моментният резултат беше 2:2. Мачът приключи с дузпи и резултат от 6:5 за отборът от Добрич и така момчетата от ФК Приказките грабнаха купата на турнира за своята възрастова група.

9-годишният Давид Ембия спечели две индивидуални награди за голмайстор и за MVP на Турнира, с което младежът показа, че има заложби за професионално развитите в спорта.

Отборите от набор 2013 бяха 24, като бяха разпределени в три потока по 8 отбора – A, B и C.

Децата се представиха страхотно, срещу сериозни протичници и на най-висока сцена в България, а именно в София. Чисто като емоция за децата беше много полезно, въпреки, че никак не беше лесно на терена”, коментира треньорът на отбора Венцислав Желев.

Той отбеляза, че чрез този турнир школата е успяла да свери часовника си с топ школите в България и да анализират, къде остават, както и да планират начина, по който на работят в бъдеще.

Иновативна методология представиха във ФК “Приказките” в Добрич (+снимки и видео)

Децата от школата са имали възможността да се запознаят с големи имена в спорта, като Емил Костадинов и Ивайло Йорданов, както и са видели една от големите футболни бази в страната Националната футболна база в Бояна.

В момента децата от клуба се подготвят за първенството към Български футболен съюз, където ще участва с 9 отбора в наборите между 2008 – 2017 г. От ръководството тима припомнят, че всяко дете, желаещо да тренира футбол в клуба е добре дошло и може да се свърже с тях.

Венцислав Желев благодари на всички спонсори от свое и от името на ръководството на клуба, че в тези трудни времена помагат и са повярвали във възможностите и идеите на ФК Приказките Добрич.

c