Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Болна от рак жена от Добрич: Искам да живея, моля ви, помогнете ми!

Зов за помощ, за да живее, отправи Росица Василева-Атанасова от Добрич.

Майка на син гимназист, тя е с тежка диагноза рак - злокачествен карцином, с метастази в костите, бял дроб и множество в лимфни възли.

Досега семейството успявало да плати за химиотерапията, но вече изнемогва. Затова Росица се обръща за помощ към хората с добри сърца, за да има шанс за продължи лечението си и да живее.

Жената разказва как първоначално у нас й обяснявали, че всичко е наред, но след това съдбата я ударила жестоко с диагнозата „рак“.

„Борбата е трудна и тежка, но съм решена да се боря заради децата си, заради семейството си“, споделя тя.  

През 2018 г. след оплаквания започнала периодични прегледи на млечни жлези. Била й поставена диагноза "Мастопатични млечни жлези". До 2024 г . редовно й е правена мамография, като заключението било все едно и също.

„Когато обърнах внимание на радиолога, че имам деформация на гърдата ми беше казано, да не се притеснявам, че това е характерно за мастопатията. При последната мамография на 03.04.2024 заключението отново беше мастопатия, но след зададен въпрос дали трябва да предприема нещо ми казаха, че е хубаво да се консултирам с мамолог или хирург. Запазих час за преглед при проф. д-р Румен Ненков в гр. Варна“, разказва тя.

При ехографията усетила, че нещо не е наред, а заключението на професора я шокирало-злокачествено образувание на дясната гърда и лимфен възел. Биопсията потвърдила диагнозата. Запазила час за пет скенер, но най-ранната дата била за 5 септември. Междувременно семеен приятел й предложил да я заведе в Турция за второ мнение. След преглед при хирург и онколог и извършен пет скенер е установено, че има злокачествен карцином, с метастази в костите, бял дроб и множество в лимфни възли.

„Казаха ми, че се нуждая от незабавно лечение, което при тях мога да започна веднага. Предложиха ми да се прибера в България и да си помисля, но аз не исках да чакам повече и минута, тъй като положението ми от ден на ден ставаше по-тежко, болките бяха нетърпими, а кризите на задух, плашещи. Същият ден започнах първата химиотерапия. Към момента успяваме някак си да се справим с разходите за химиотерапия, но за предстоящата операция няма да имаме тази възможност“, посочва Росица.

Затова тя, съпругът й Венелин и синът им Даниел ще приемат с огромна благодарност всяка подкрепа.

„Искам да живея. Моля ви, помогнете ми!“, призовава Росица.

Дарения могат да се направят чрез платформата, като последвате линка https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-rosi

Нужната сума към момента е 40 000 евро.

c