Вторник, 09 юли 2024

09.07.2024

Последвайте ни

Автомобилен събор събира средства за лечение със стволови клетки на малкия Слави от Добрич

Само вливане на стволови клетки може да върне шестодишният Слави от Добрич отново такъв, какъвто е бил преди

Благотворителен автомобилен събор под мотото "Заедно за Слави" ще се проведе в Добрич на 9 септември. Целта му е да се даде надежда и да се помогне на малкия Слави и семейството му за по-светло бъдеще.

Посетителите на събитието ще могат да се насладят на красиви и редки автомобили, както и боядисване на кола на живо, както и много други изненади. Но ще могат да подкрепят и Слави.

„Той е едно прекрасно дете с тежка съдба, но и лъч надежда“, споделят организаторите.

Събитието ще се проведе в комплекс „Хиподрума“ от 12 часа, като входът е 5 лв. Всички събрани средства ще бъдат дарени по сметката на детето.

През 2022 г. на Слави е поставена диагноза Генерализирано разстройство на развитието (детски Аутизъм). Единственият шанс момченцето да има своя пълноценен живот е вливане на стволови клетки в клиника в Мексико Dream Body Clinic, терапии в барокамера и хелиране. За да започнем лечение с терапии и нужните вливки от стволови клетки са им необходими около 80 000 евро, разказа преди време за Про Нюз Добрич баща му Венци Колев. Той е член на мото клуб Кан Аспарух 681. Заедно с другите членове на клуба те всяка Коледа радват децата от Добрич, помагат на абитуриенти, които нямат възможност да си позволят скъпи возила за бала, както и за много други благотворителни каузи. Днес Венци и семейството му имат нужда от помощ и авто мото общността му протяга ръка с поредната си инициатива.

Семейството вярва, че, ако се съберат средствата и могат да си позволят лечението, има огромен шанс Слави отново да стане общително, любознателно и усмихнато момченце. Медиците са ги уверили, че тези процедури имат 91% успеваемост. За максимално подобрение на състоянието на Слави, това лечение трябва да започне възможно най-скоро, тъй като той вече е голям за обичайните терапии при аутизъм.

c