Понеделник, 29 юли 2024

29.07.2024

Последвайте ни

Атлетите от "Черно море" Балчик окупираха почетната стълбичка на национален шампионат

Димо Андреев, който освен отличието покри норматив за участие на Световен шампионат

Пълна окупация на почетната стълбичка направиха атлетите от "Черно море" Балчик в дисциплината хвърляне на чук на провелия се национален шампионат за юноши и девойки под 20 години.

При юношите тимът имаше шестема участници, като всички те се класираха за финал и прибраха за Балчик и трите медала. Първи в дисциплината стана Димо Андреев, който освен отличието покри норматив за участие на Световен шампионат при по-големите /юноши под 20 год./ в Лима/Перу. Втори се нареди другият ни най-добър хвърляч в тази дисциплина - Преслав Вълев, който също има покрит норматив за световното първенство. Призовата тройка допълни 16-годишният Александър Бърдаров който спечели отличието с поставянето на личен резултат. Четвърти след тях се нареди Николай Марков. Седми стана Али Стефанов, а осми се нареди Тимур Лаукс.

В дисциплината мятане на диск, десето място зае Джан Алтанов.

В сектра за хвърляне на копие пети стана Тимур Лаукс , а единадесети е Джан Алтанов.

Това беше последния национален шампионат, но състезателния сезон за Преслав Вълев и Димо Андреев все още не е приключил. Изключително сме горди ,че двама наши възпитаници ще представят България на Световния шампионат в Лима/Перу в края на месец август.

Треньори на атлетите са  Андриан Андреев и Здравко Димитров.

c