Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Албена Даскалова от Добрич е вицешампион на Световното първенство по латино танци

От седем години тя и партньорът й са част от националния отбор по спортни танци на Германия

Вицешампионска титла завоюва красивата и талантлива състезателка по спортни танци от Добрич Албена Даскалова. Тя и партньорът й Vinzenz Dörlitz, с когото танцуват заедно от 8 години, а от седем години са в националния отбор на Германия, завоюваха второ място на Световното първенство по латино танци WDSF ShowDance Latin 2023, провело се в Дрезден.

Двамата пресъздадоха на сцената образите на Мерилин Монро и Елвис Пресли.

В поста в Instagram Vinzenz Dörlitz цитира мисълта на Елвис „Хората те смятат за луд, ако правиш неща, които не разбират", както и думите на Мерилин „Мъдрото момиче знае границите си. Умното момиче знае, че няма.

Имахме взрив танцувайки нашето шоу вчера пред страхотна публика“, споделиха танцьорите.

WDSF ShowDance Latin 2023 привлече изключителен талант, атлетизъм и елегантност, съчетани с динамични латино ритми и прецизност на движенията на най-добрите латино двойки в света. 69 двойки, представляващи 40 национални организации-членове, заслужиха своето място на лъскавия паркет на WDSF World Latin Championship 2023 и залата беше препълнена от първия кръг до последните песни на Танца на честта.

Албена Даскалова от Добрич е една от най-успешните състезателки по спортни танци. Двамата са в Топ 6 в немската ранглиста, топ 70 в световната, която наброява около 3000 двойки. Те са постигнали големи успехи, както на национално, така и на международно ниво. Двамата се специализират в латиноамерикански танци.  

c