Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Миро от Добрич разтърси площад "Демокрация" с музикална феерия и поздрав за града (СНИМКИ)

Концертът в Добрич завърши с празнични илюминации

Миро от Добрич излезе на сцената на площад "Демокрация", където се събраха хиляди добричлии и гости на града, за да се насладят на музиката на своя съгражданин. Миро от своя страна поздрави хората на Добрич за празника на града.

Концертът се проведе минути след като приключи тържественото откриване на Концертна зала "Добрич" с участието на съставите от Община град Добрич – Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян; Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов; Хор „Добруджански звуци“ с гл. диригент Елвира Пастърмаджиева; Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов, а на органа застава Мария Славова.

По-рано днес на сцената на пл. "Демокрация" се проведе празничен спектакъл на Държавен куклен театър „Дора Габе“, а през вчерашния ден на същото място готвачът Ути Бъчваров приготви 2500 порции, равни на един тон бобена чорба за жителите на град Добрич в рамките на Фестивал на хляба, събитие, съпътствано от Изложение на занаятите и детска работилничка за произведения от тесто.

Концертът в Добрич завърши с празнични илюминации.

c