Събота, 15 юни 2024

15.06.2024

Последвайте ни

Емо Ангелов: Всеки българин трябва да се срещне с легендата Христо Стоичков (ВИДЕО)

Най-добрият футболист на България се срещна със стотици фенове в Генерал Тошево

Стотици фенове на футбола събра Христо Стоичков при посещението си в Генерал Тошево за поредното представяне на своята „История“. Заедно с него беше Владимир Памуков, съавтор на бестселъра. Часове наред феновете на футболната легенда се наредиха на опашка, за да получат автограф и да се снимат с идола си. Камата подари на града умалено копие на Златната топка, която печели през 1994 година.

"Заради децата и феновете, които денонощно са стояли пред телевизора и са ме аплодирали, когато съм играл. Тази обич остава. Искам от все сърце да благодаря, защото, откъдето и да мина, спомените ме връщат в тази далечна 1992 година, когато Барселона за първи път стана европейски шампион, 1994 г., това незабравимо американско лято, което отвори отвори много усмивки на вашите лица. Това беше наш дълг да изпълним нашите ангажименти към националния отбор и най-вече към България. Но спомените остават", каза легендата на българския футбол.

"Нашият град е спортен и нашите деца го заслужават. Неслучайно имаше над 80 деца. Аз съм убеден, че споменът ще екне в тяхната мисъл и сърце дълго време. Благодарим ти, Ицо! Бъди жив и здрав! Бъди истински българин. Винаги съм се гордял, когато пътувам в чужбина и първата дума, когато кажа, че съм българин, е Христо Стоичков. Това е нашият Христо Стоичков," каза кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров.

В Община Генерал Тошево са направили отливка на двата крака на Стоичков, като лявото копие подариха на Камата, а дясното ще има място в специално обособен кът на Историческия музей в града. 

Първи възможност за автографи получиха хора с увреждания. Сред тях бе Емо Ангелов, бивш футболист от "Добруджа", който от пет години е в инвалидна количка след тежка катастрофа.  

"Да се срещнеш с такава легенда наистина е много хубаво нещо и всеки българин трябва да се гордее с хора, като него. Зарежда ме с емоция и вяра, че един ден ще имаме играчи, като него, които да класират България на голям форум", каза Емо Ангелов.

Преди срещата Христо Стоичков се видя и с местните младежки отбори по футбол и игра с тях на футболното поле в центъра на града.

 

c