Понеделник, 06 май 2024

06.05.2024

Последвайте ни

62-ма любители и професионалисти мерят умения и мощност в уникално рали в Балчик

62-ма участници мерят умения и мощност на автомобилите си в първото по рода си рали за любители в България, което се провежда днес край Балчик.

Трасето е с дължина 4480 метра и 100 метра денивелация. Състезанието е на три манша, няма класиране или награди – ще бъдат връчени само грамоти за участие. Идеята е ентусиасти да могат да се изправят срещу професионалисти в една безопасна среда.

„Бяхме планирали друга отсечка, в друг град, но поради административни проблеми се наложи да сменим локацията. От организационния комитет успяхме да намерим тази. Кметът на Балчик и полицията бяха достатъчно любезни да ни съдействат“, каза за Про Нюз Добрич Георги Русев от организаторите, автомобилен спортен клуб „ФЛАТ-АУТ“.

Това е първото състезание от 15 години насам, в което участват и любители. Причината е, че автомобилният спорт е един от най-опасните в света. В него на почти никакви надпревари не се допускат ентусиасти, обясни Русев.

Ралито днес е голямо изключение, което се провежда с подкрепата на Автомобилна федерация на България. Нейни представители проведоха техническите прегледи, осигуриха времеизмерването и провериха всички документи, за да се случи това мероприятие. Всеки от участниците премина 20-минутен инструктаж и знае какви правила трябва да спазва, допълни Русев.  

Първи манш премина без инциденти.

 

c