Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

85 селища в област Добрич са все още без ток, 30 - без вода

Заради липса на електрозахранване не работят 4 помпени станци

По данни на дежурните от общините в областта, все още 85 населени места в областта са без електрозахранване, информират от Областната управа. В община Шабла са 9 села, в община Тервел - 12 села и в 2 села електрозахранването е частично, в община Генерал Тошево 5 села все още са без ток, в община Крушари – 6 села, в община Добричка – 53 села, в община град Добрич е подаден сигнал за липса на електрозахранване в два жилищни блока по ул. „Опълченец Петър Алексиев“, сигнализирано е и за прекъснато електрозахранване по ул. „Иван Рилски“ в град Добрич.

Дежурните по общини информират и за нарушено водоподаване, както следва – в община Шабла – 3 села, в община Каварна - 4 села, в община Г. Тошево – 5 села, в община Крушари – 4 села, в община Добричка – 13 села, в община град Добрич – кв. „Режията“.

Диспечерите на водното дружество информират, че към момента поради липса на електрозахранване, не работят ПС (помпени станции) „Батово“, „Долина“, „Бенковски“, „Българево“ и хидрофор Дончево.

От поделението на НИМХ информират, че сутринта температурата е -1ºС, усеща се като -6º. Духа слаб западен вятър със скорост 5m/s, времето е ясно. Количеството валежкъм момента за Добрич е 68.4 л/м2.

 

c