Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

3 точки за Добруджа при гостуването на Черноморец в Балчик

Черноморец Балчик - Добруджа 1:3. Голмайстори: 1:0 Джонатан Перис /5-а/, 1:1 Преслав Йорданов /55-а/, 1:2 Шериф Осман /79-а/, 1:3 Преслав Йорданов /81-а/
Добруджа победи Черноморец Балчик в областното дерби от 18-ия кръг на Втора футболна група с 3:1, след като на почивката губеше с 0:1. Мачът се игра при проливен дъжд през първото полувреме, но лошото време не попречи на верните фенове на Добруджа да са на стадиона в Белия град и да подкрепят през цялото време отбора. В 5-ата минута Черноморец получи право да изпълни ъглов удар. Касиано Бузон центрира, а Перис вкара за 1:0. На тежкия терен футболистите и на двата отбора поднесоха добър футбол през първите 45 минути. Добруджа създаде няколко добри положения, но не успя да ги реализира. В 41-ата минута страхотен удар на Славчо Шоколаров разтресе гредата на Черноморец.
Още с подновяване на играта след почивката, Добруджа заигра за гол и след поредица атаки, в 55-атата минута Преслав Йорданов изравни. Мачът продължи да се развива предимно в половината на домакините и до последния съдийски сигнал Добруджа тотално превъзхождаше противника. В 79-ата минута Шериф Осман преодоля защитата на балчиклии, остана сам срещу вратаря и отбеляза точно попадение за 1:2. В 81-ата мин. Преслав Йорданов се разписа за втори път в мача, след като промуши топката през краката на защитниците на Черноморец и оформи крайното 1:3.
През второто полувреме за Добруджа на терена влязоха Емануил Манев и Янчо Андреев.
Преди домакинския мач срещу Литекс в 19-ия кръг, Добруджа има 29 точки във временното класиране.
Източник: ФК "Добруджа 1919" - Официална страница
c