Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

250 лекоатлети мериха сили в турнира „Коста Василев” в Шабла

Петият национален турнир-мемориал по лека атлетика „Коста Василев“ се проведе на Лазаровден на Градския стадион в Шабла. По традиция и това издание бе с международно участие. Организиран бе от Община Шабла, Спортен клуб по лека атлетика „Нефтяник 2014“, със съдействието на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА).

Турнирът бе официално открит от кмета Мариян Жечев и председателя на СКЛА“Нефтяник 2014“ и треньор в клуба Веселин Василев. Жечев приветства участниците, треньорите и публиката и пожела на състезателите спортменство, както и да победят по-добрите. Кметът връчи на Веселин Василев юбилеен плакет като на един от „главните виновници“ турнирът да съществува. Сред присъстващите бяха съпругата и синът на Коста Василев – Тодорка и Веселин.

В надпреварата участваха 19 тима от цяла България – София, Видин, Разград, Русе, Добрич, Варна, Плевен, Хасково, Мизия, Трявна, Казанлък, Провадия, Балчик и Шабла, както и от Люксембург. Клубовете представиха над 250 участници, които премериха сили на пистата, скочищата и секторите за хвърляне на спортното съоръжение в града. Бяха раздадени 37 комплекта медали.

В разгара на надпреварата водещият даде думата на доайена на шабленския спорт – Христо Жечев. Той сподели с присъстващите на стадиона спомени за колегата си и голям спортист Коста Василев. Елитът на българската лека атлетика се впечатли от разказа за шампионската титла на България на 100 м гладко бягане  през 1949 г., която той извоюва без шпайкове, бос.

c