Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Румънецът, чийто труп бе открит в 15-метрова пропаст край Балчик, е злоупотребявал с алкохол

снимка: iStock

Образувано е досъдебно производство по случая с открития вчера сутринта труп на румънец в района на вилна зона Овчаровски плаж край Балчик, за който Про Нюз Добрич съобщи.

67-годишният румънският гражданин е имал вила в района. Той е пристигнал в България в началото на месец септември тази година, съобщи за медията говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев. От 26 септември е бил в неизвестност. Преди няколко дни синът му пристигнал в България, тъй като не можел да се свърже по телефона с баща си. Подал е сигнал в полицията и е започнало обхождане на района – гориста местност, в която има дълбока около 15 метра пропаст.

При обхода е усетена миризма на разложен труп, но хората са помислили, че е на умряло животно. Едва вчера с бинокъл в пропастта е фокусирана бяла маратонка. Извикана е Гражданска защита – Варна, и е открит трупът. Човекът бил с раница, явно тръгнал на разходка. Намерен е портфейлът и личната му карта, чрез която е установена самоличността.

Трупът е в напреднал стадии на разложение и е изпратен в катедра Съдебна медицина. Има данни от сина му, че румънецът е злоупотребявал с алкохол. В раницата е намерена бутилка вино от 1,5 л. и счупена бутилка от ракия.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, разпитват се свидетели. Една негова съседка последно го е видяла да се разхожда в района.

Наличните към момента доказателства сочат, че става въпрос за нещастен случай, посочи Илиев.

c