Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Повече за депутатите от област Добрич в новото Народно събрание

С решение № 1564-НС от 7 октомври 2022 г. Централната избирателна комисия обяви за избрани за народни представители в Четиридесет и осмото Народно събрание по изборни райони и кандидатски листи. За Осми Многомандатен избирателен район Добрички те са:

ДПС

Ертен Белгинова Анисова

Родена на 25 април 1990 г. в Добрич

правоспособен юрист и политолог. Имам магистърски степени по „Право“ и „Международни икономически отношения“ от Великотърновския университет „Св. св Кирил и Методий“ и бакалавърска степен по „Политология“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Работила съм като експерт в Парламентарната група на ДПС и в Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание.

в гр. Добрич. Придобила магистърска степен по „Право“ във Великотърновски университет „Св. св Кирил и Методий“. Завършила магистратура по „Международни икономически отношения“ във Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“ и бакалавър по „Политология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Член на Младежко ДПС от 2008г. Провела е стаж в Европейския парламент и в Министерски съвет. Владее турски, английски и френски език.

Продължаваме Промяната

Йорданка Яникова Костадинова

Родена на 27 ноември 1977 г. във Варна

Завършила е „Фармация“ в Медицинския колеж към МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна, Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов и „Здравен мениджмънт и медико-социални грижи“ в Медицински университет Варна. Има над 13-годишен опит като фармацевт. Преди да заеме поста народен представител, през последните 10 години Костадинова е част от  колектив, който се радва на успешно лекувани пациенти с помощта на водещата немска фармацевтична компания – Berlin-Chemie/А. Костадинова смята, че ученето през целия живот (life-long learning) е задължително, ако човек иска да бъде в крак с времето, да се усъвършенства и да бъде полезен. Затова тя посещава образователни курсове, участва в семинари и в различни организации със социална, благотворителна и културна насоченост.

Майка на три деца - дъщеря и двама сина.

Народен представител в 47-ото Народно събрание.  

Възраждане

Константина Венциславова Петрова

Родена на 20 юни 1992 г. в Добрич

Средното си образование завършва в ЕГ „Гео Милев“. Бакалавър е по „Икономика на строителството“ от Икономически университет – Варна и магистър по „Регионално развитие“ от Университета за национално и световно стопанство, специализира ВиК инженерство. Работи като финансов експерт на чуждестранна фирма за недвижими имоти.

Говори английски и руски език.

Омъжена с едно дете.

ГЕРБ – СДС
Деница Евгениева Сачева

Родена на 2 ноември 1973 г. в София

По образование е магистър по здравен мениджмънт от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас и магистър по връзки с обществеността от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Притежава бакалавърска степен по социална педагогика от Югозападния университет „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград.

Започва кариерата си в Министерството на труда и социалната политика, където заема различни позиции – от специалист до ръководител сектор в Националния център за социално подпомагане. През 1999 г. заема длъжността началник на дирекция “Международно сътрудничество, европейска интеграция и проекти” в Националната здравноосигурителна каса. В периода 1999-2001 г. е началник на кабинета на министъра на здравеопазването. От 2016 г. до април 2017 г. е била заместник-министър на труда и социалната политика. В периода май 2017 – декември 2019 г. е заместник-министър на образованието и науката. От декември 2019 г. до 12 май 2021 г. е министър на труда и социалната политика.

С едно дете.

Народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание.

Член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, областен координатор на партията

Демократична България

Албена Симеонова Върбанова

Родена на 27 юни 1964 г. в гр. Перник

Завършила е СУ „Св. Климент Охридски”, със специалност биология и химия. По-късно специализира Агроекология и Управление на околната среда в САЩ, но вече 20 години живее в гр. Никопол, за да е по-близо до земята си.

Предприемач в сферата на биологичното земеделие, потомствен лозар и дългогодишен производител на вино. Председател е на най-голямата в България браншова организация на биоземеделци – „Биопродукти“. Член е на Националния съвет на „Зелено движение“.

Занимава се с отглеждането на 290 дка лозя в землището на с. Любеново, и е сред крупните винопроизводители в Дунавския регион на България.

Народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание.

БСП за България

Мая Йорданова Димитрова

Родена на 9 септември 1965 г. в Оряхово

Завършила е Технически университет – Варна със специалност „Машинен инженер“, Икономически университет – Варна със специалност „Икономика и мениджмънт“, има и юридическо образование.

Работила е като учител в Тервел и Генерал Тошево,  била е помощник-директор във ФСГ „Васил Левски“ в Добрич. От 14 години работи като адвокат на свободна практика.

Председател е на Общинския съвет на БСП. Четвърти мандат общински съветник от БСП в Добрич. От ноември 2019 г. е председател на Общинския съвет. Омъжена е, с двама сина.

Депутат в 45-ото и 47-ото Народно събрание.

c