Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Европейския ден на спорта отбелязаха в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Дончево

С Различни активност екипът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Дончево отбеляза Европейския ден на спорта в училище, съобщиха от учебното заведение.

Урокът за разделното събиране на отпадъци и за рециклирането им отново беше на дневен ред, тъй като темата на събитието бе „Спорт без отпадъци“. Но този път той бе съчетан със спорт и забавления. Ученици, учители и родители се включиха активно в игрите, за да тренират своята ловкост, бързина, концентрация, съобразителност.

Празникът започна с играта „Нахрани Шишеяда“. Като скачаха по нарисуваните стъпки, предоставени от „БГ Бъди активен“, учениците стигаха до устата на Шишеяда, за да го нахранят с пластмасови бутилки.

Играта „Стрелба с малка топка в кош за рециклиране“ имаше за цел, освен да изтъкне бързината и точността на участниците, да покаже знаят ли всички предназначението на кошовете за отпадъци, обозначени със съответния цвят.

Особено забавни бяха щафетните игри, в които всички се надпреварваха за бързина, координация, баланс и точност. Скача се с чувал, върти се обръч, скача се с въже, стреля се с топка в мини баскетболен кош, които предизвикаха радостни викове, смях, настроение.

В училището вече няма спортно събитие без интензивната тренировка „Табата“, която е любима за учениците. Тя всеки път е все по-желана, по-емоционална, по-зареждаща. А когато вземат участие и учителите, градусът на настроението се повишава.

С готовност учениците се включиха в набиране на лостовете, като момичета и момчета показват сила, умения, издържливост. На финала играта „Гонещи се топки“ предизвика много весели викове и смях.

Най-голямата награда от празника беше блясъкът в детските очи, изразен чрез силата на смеха и усмивките по лицата.

Нека припомним, че през 2021 г. ОУ „Св.св.Кирил и Методий“, с. Дончево бе отличено от Сдружение „БГ Бъди активен“ за активното участие в „Европейския ден на спорта в училище“ и получи плакет от Министерството на младежта и спорта.

c