Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Бактериостатичен и бактерициден ефект на щамa Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход в Лактера Нейчър

Какво означава бактериостатичен и бактерициден ефект и каква е връзката с Лактобацилус булгарикус, изолиран от изворна вода? Какво е едното, какво е другото?

Патогенните микроорганизми предизвикват възпаления, те предизвикват рани, гнойни процеси, може да се стигне и до сепсис. Когато ние тръгнем да се борим срещу тях, ние имаме два механизма на борба. Това е бактериостатичен ефект, бактериостатичен механизъм, т.е. спиране на развитието на болестотворните микроорганизми и бактерициден, т.е. убиване на  болестотворните микроорганизми и по тези методи работят също и антибиотиците. Те също са разделени, антибиотиците (химичните вещества) на две групи – бактериостатични (спират развитието на болестотворните) и бактерицидни антибиотици, които директно ги убиват. Щамът Лактобацилус булгарикус DWT1 от воден произход в Лактера Нейчър има много мощен бактериостатичен ефект срещу патогенни микроорганизми като E. coli, предизвикваща диарии както при деца, така и при възрастни, Salmonella, Shigella – това са епидемични взривове от тежки диарии, повръщания и т.н., Pseudomonas aeruginosa – предизвиква гнойни възпалителни процеси по кожа, в коремна кухина, Proteus – също много тежки възпалителни процеси с гной. Ние сме изследвали тези ефекти на Лактера Нейчър още когато открихме Лактобацилус булгарикус DWT1 от воден произход.  Това е едно от първите ни изследвания по отношение на този щам и е регистрирано в нашия американски патент.

Лактобацилус булгарикус DWT1 от воден произход има силен бактериостатичен ефект и умерен бактерициден ефект срещу тези най-болестотворни микроорганизми.  

Възпаленията в различни органи, например бъбреци, черва се предизвикват от същите патогенни микроорганизми. Когато ние спрем развитието на тези бактерии с щама на Лактобацилус булгарикус от воден произход, се спира възпалението и органите оздравяват.

Повече информация можете да видите на:

www.daflorn.bg

www.laktera.com

c