Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Община Добричка Соня Георгиева откри учебната година в село Стожер

114 са първокласниците, които днес за първи път влязоха в класните стаи в 13 училища на територията на община Добричка. За всички тях бяха осигурени подаръци – учебни помагала и книжки.

908 са учениците, които ще продължат образованието си в общинските училища през учебната 2022-2023 година. Детските градини се посещават от  545 деца.

Гост на тържествата за откриването на новата учебна година в ОУ “Христо Ботев“ в село Стожер и в детска градина "Здравец" в селото беше кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

„За мен беше чест и огромна радост да споделя емоциите в първия учебен ден в учебните заведения в село Стожер! На добър час на всички деца, ученици и учители!“, пожела кметът.

Повече от 140 000 лв. от общинския бюджет бяха инвестирани за ремонтни дейности преди началото на учебната година в детските заведения в селата Батово, Божурово, Ведрина, Владимирово, Воднянци, Дончево, Житница, Котленци, Лясково, Овчарово, Одърци, Паскалево, Победа, Пчелино, Смолница, с. Стефан Караджа, Ф. Денково, Царевец и Черна. Осигурени бяха средства за подмяна на дограма, кухненско оборудване, освежаване на занимални, спални, коридори, ремонт на санитарни възли.

Вече е в ход и строителството на новата детска градина в село Стефан Караджа, в обекта ще бъдат инвестирани 350 000 лв. Предстои избор на изпълнител на нова сграда на детската градина в село Бранище, за която са предвидени 800 000 лв.

c