Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Джип и трактор газят дюните на плаж „Кранево юг - 2“

Джип и трактор газят дюните на плаж „Кранево юг - 2“ сигнализираха читатели на Про Нюз Добрич. Те ни изпратиха снимки и видео. От тях е видно, че джип безуспешно се опитва да премести каравана, чиято цел вероятно е да играе ролята на медицински пункт.

След това на помощ идва трактор, който да изтегли караваната.

Не става ясно дали на плажа едва от 3 август, когато е поставена въпросната каравана, има медицински пункт, което е задължително условие за отдадените на търг или концесия плажове. В случая плаж „Кранево юг - 2“ е отдаден на търг от Министерството на туризма.

Неотдавна по сигнали на граждани и община Аксаково РДНСК Варна извърши проверка на преместваем обект: „Павилион“, разположен на плаж „Кранево юг-2“. Установено е, че за територията на плажа няма одобрена схема от Министъра на туризма и за обекта няма издадено Разрешение за поставяне от Главния архитект на община Аксаково. В павилиона са поставени дървени маси с пейки. Приблизителни размери 15/6м с височина 3 метра. Електрозахранването се осигурява от съседното бистро, което е на 3 метра разстояние.

На нарушителите е съставен констативен акт, който е основание за започване на административно производство за издаване на заповед за премахване на незаконния преместваем обект.

https://pronewsdobrich.bg/2022/07/15/nezakonen-restorant-na-plazh-kranevo-yug-2-ustanovi-rdnsk-sledva-premahvaneto-mu/

  

c