Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Над 120 души се стекоха да дарят кръв за обичана учителка от Балчик

Над 120 души пожелаха да се включат в акцията по кръводаряване, организирана в подкрепа на лечението на Магдалена Христова от Балчик. Тя е учител в Детска градина 2 „Знаме на мира” и дългогодишен ръководител на хор “Добруджанки” към Народно читалище “Васил Левски 1957″. Както Про Нюз Добрич писа Маги, както я познава целият Балчик, преди месец е диагностицирана с левкемия. Поради честите кръвопреливания за подобряване на състоянието й тя се нуждаеше спешно от кръводарители без значение от кръвната група.

Акцията бе организирана от колектива на ДГ 2 „Знаме на мира”. Тя се проведе днес 8.45 часа в изнесен център по кръводаряване, организиран във физкултурния салон на детската градина – филиал „Братя Мормареви”.

Кръв дариха 50 души. На тях колегите на Христова благодарят, че са дарили частица от себе си – „50 единици надежда и обич, които са по-ценни, защото са от приятели!” Благодарят и на онези над 70 човека, които са изявили желание, но по различни причини  сега не са успели да се включат в акцията, но са заявили готовност да го направят при нужда. Благодарят и на всички, които  не престават да подкрепят Магдалена Христова и да я зареждат със своята енергия и позитивизъм.

„Сигурни сме – доброто и обичта имат силата да лекуват! Затова, мила Маги, много скоро ще бъдеш отново сред нас, защото притежаваш силата, куража и невероятната воля да преминеш този труден период заедно с нашата любов и подкрепа! Ти ни обеща, че ще победиш!”, написаха в социалната мрежа от колектива на ДГ 2 „Знаме на мира”.

c