Добричка Култура Общество

Читалища от община Добричка получиха по 500 лева за представяне във фолклорни прояви

На седем читалища от община Добричка се отпускат по 500 лева за транспортни разходи при участието им в различни фолклорни фестивали и събори в страната . Решението бе взето на заседание на Общинския съвет днес.

В Националния фолклорен събор „Богородична стъпка” ще участват самодейци от Народно читалище „Захари Стоянов-1940” в с. Овчарово и НЧ „Просвета-1940” в с. Царевец. Проявата ще се проведе на 27 и 28 август в Стара Загора.

Община Добричка ще бъде представена и на на 42-рия Фолклорен събор „От Тимок до Вита”, който ще е на същите дати в село Черни Вит, община Тетевен. В него ще участват самодейци от НЧ „Искра-1945” в с. Врачанци и и НЧ „Г. С. Раковски” в с. Златия.

Изпълнители от НЧ „Просвета-1940” в с. Плачи дол пък ще покажат таланта си във Фолклорния фестивал „Ехо в родния край – Георги Горелски” в с. Търнава, община Бяла Слатина на 13 август.

Отпуснати бяха средства и за вече минали участия – на НЧ „Светлина-1941” в 11-ия Национален фестивал „Песни в полите на Балкана” в с. Жълтеш и на НЧ „Д. Минчев-1896” в с. Паскалево – в 9-ото издание на Празника на хляба „Никой не е по-голям от хляба” в с. Ресен, община Велико Търново.  

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.