Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Костадин Костадинов в Добрич: С 21,4%„Възраждане“ е първа политическа сила

Няма човек от „Възраждане“, който да подкрепи това предателско управление – това заяви в Добрич лидерът на партията Костадин Костадинов

„За мен Добрич е като втори роден град. Не само защото съм бил четири години директор на регионалния исторически музей, а защото голяма част от роднините ми живеят в Добрич, тъй като баща ми е от Батово, а майка ми от Църква“. Това каза председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов на отворена среща днес. Тя се проведе в залата на Дома на техниката, където беше дискутирана актуалната политическа обстановка, а присъстващите имаха възможност да задават въпроси.

„Срещата в Добрич, макар и планирана отпреди месец и половина, се случва в един много съдбоносен момент. Съдбоносен, защото държавата ни се намира в момент на развръзка, която е в резултат на процеси, които вървят повече от 30 години в България. Не е само и единствено заради сегашното управление на страната. В никакъв случай не мога да кажа, че е така. Защото сегашното управление е едно от многото креатури на американското посолство, което вече 30 години управлява държавата. Но това, което сега се случва е дъното на падението, в което се намираме и което е разположена нашата държавност вече почти 30 години“, заяви Костадин Костадинов.

Той определи като майдан протеста, който се състоя в четвъртък след отстраняването на председателя на парламента Никола Минчев. „Страшното е, е тези хора не се посвениха, когато видяха, че губят властта, да започнат да правят майдан в София. И не са спрели. В сряда продължават с тези свои напъни, но очевидно са притеснени, че не могат да изкарат повече хора, които да ги подкрепят. Вчера се оказа, че са започнали да търсят контакт с украинци. Значи майданът се подготвя вече по абсолютно класически начин – и с украинци“, заяви Костадинов.

По думите му протестът е бил насочен не срещу ГЕРБ и ДПС, или ИТН, а срещу „Възраждане“. „ГЕРБ и ДПС са партии, които няма да се докоснат повече до властта. Но тези хора, които сега си отиват от властта, националните предатели, знаят това, което и ние знаем - че „Възраждане е първа политическа сила“, каза той. И цитира проценти от началото на юни, които сочат, че на първо място е „Възраждане“ с 21,4%, на второ място е ГЕРБ с 15,3%, на трето място е ДПС с 8,9%, на четвърто място е БСП с 4,3%, „Продължаваме промяната“ с 4,2% на пето място, „Демократична България“, на шесто място с 3,9%, Има такъв народ – 3,6% - седмо място, партията на Стефан Янев – 1,8%.

„Протестът беше срещу нас, защото в момента Възраждане правим тиха революция и я правим вече осем години. На 15 юни, Видовден, се навършиха осем години, откакто направихме Възраждане. Точно на 15 юни започнаха процесите, които доведоха до това, което в момента се случва. Тези хора, които в момента не се посвеняват да палят фитила на гражданската война, това, което правят, работи за нас“, каза още лидерът на „Възраждане“.

Той определи като лъжи твърденията, че партията ще подкрепи правителството при гласуването на вота на недоверие. „Не спират да говорят лъжи, днес Кирил Петков отново е влязъл в обичайната си роля да говори несвързани неща - как „Възраждане“ ще ги подкрепят  при гласуването на вота на недоверие в сряда. Няма човек от „Възраждане“, който да подкрепи това предателско управление“, заяви още Костадин Костадинов.

„Ние знаем, че сме следени, телефоните ни се подслушват. Нас ни управлява фашистки, американски, колониален режим, който няма да се спре включително и пред това да ни отстрани физически. Мен не ме е страх, но е факт, че всяка седмица получавам заплахи и най-вече да не карам колата си, защото щели да направят някакви инсценировки“, каза той.

Костадинов коментира и предложението за отпадане на ветото за преговорния процес за Македония. "То е внесено от Министерски съвет вчера в 15:29 ч., почти в края на работния ден на парламента. Предателството им е толкова долно, подло и низко, че дори не са го направили сами, а внасят това, което е дадено от Макрон, това е френско предложение. Което в същината си отхвърля по-голямата част от нещата, които настояваме Македония да изпълни. Не само, че ги отхвърля, но и казва, че това, което остава, ще се изпълни след като се вдигне ветото. А нашата позиция е преди да се вдигне ветото, което е съвсем естествено, защото на този процес няма да може да се влияе после. Ако сега се вдигне ветото, няма да имаме никакъв инструмент за влияние върху Македония“, добави лидерът на "Възраждане".

c