Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

900 топли обяда за бежанци от Украйна осигури Ротари клуб Добрич

Ротари клуб Добрич, в съвместно партньорство с Дистрикт Ротари България, успешно приключи проект за осигуряване на топъл обяд за бежанци в Украйна и памперси за деца. Осигурени са 900 обяда на нуждаещите се, избягали от войната, приютени в нашия регион.

За Про Нюз Добрич президентът на Ротари клуб Добрич Красимир Мецов сподели, че средствата – 25 000 долара, са по дистриктен проект на Ротари Интернешънъл. Той е реализиран от Ротари България и клубовете в Добрич, Балчик, Бургас, Варна, Габрово и Каварна. Ротари клуб в Добрич е получил около 7 000 лева. С тях в продължение на месец топла храна всеки са получавали около 30 украинци – майки, деца и възрастни хора. Мецов обясни, че подпомогнатите са били реално нуждаещи се, настанени не в хотели, а в апартаменти, къщи, вили в Добрич и околните села. Представителите на Ротари клуб-Добрич са организирали приготвянето на храната и разнасянето й.

Всеки ден украинските граждани получаваха супа и основно ястие. Хората са много доволни, казваха, че храната е достатъчно, за да могат да я ползват и на обяд, и на вечеря, сподели президентът на Ротари клуб Добрич.

„Стараем се да бъдем в помощ предвид създалата се ситуация, хората от Украйна нямат вина за това, което се случва, а ние трябва да бъдем хуманни – сподели Красимир Мецов – Нашата организация е хуманитарна и за нас няма значение кой е в нужда – украинци, руснаци, афганистанци. Помагаме на всички колкото можем”.

c