Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Младоженци се отказаха от цветя, дариха средствата на парализиран мъж от Добрич

Младоженците Веселина и Валентин Димитрови от Добрич се отказаха от букетите цветя на сватбата си и събраха средства, за да подпомогнат лечението на Емо Ангелов, който е прикован в инвалидна количка. Така те събраха и дариха на младия мъж 700 лева. Веселина и Валентин сключиха граждански брак на 14 май.

За Про Нюз Добрич Емо сподели, че не се познава със семейство Димитрови. Вчера с него се е свързала младоженката и му съобщила, че на сватбата си вместо цветя са събрали средства за него. Те вече са преведени по банковата сметка на младия мъж. Той благодари от сърце на Веселина и Валентин Димитрови и им пожелава да бъдат много щастливи и да имат много прекрасни моменти заедно. „Благодаря им за жеста! Така малко по малко вървим към целта”, допълни той.

Припомняме, че преди три години и половина Емо Агелов претърпя тежка катастрофа в Добрич. Следствие на нея остана на инвалидна количка. От тогава провежда ежедневна рехабилитация, но много голяма промяна няма, тъй като травмата на шията притиска гръбначния мозък. От клиниката в Тайланд предлагат да поставят на младия мъж импланти на гръбнака, които пускат импулси по гръбначния мозък и движат крайниците. Добричлията обяснява, че все още се води като експериментално решение, но има много хора, които са проходили.

Операцията е на стойност 252 500 лева, сума, непосилна за семейството на Емо Ангелов. По тази причина в Добрич се провежда благотворителна кампания за набиране на средствата. Към момента са събрани около 33 000 лева, каза младият мъж.

На Емо Ангелов можете да помогнете чрез:

Дарителска сметка в Общинска Банка, клон Добрич:

IBAN: BG15SOMB91301068377002

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Емо Николаев Ангелов

Можете да дарите 1лв чрез DMS на номер 17 777 с текст EMO

PayPal: emo.angelov1919@abv.bg

c