Водещи новини - дясно Култура Общество

Гергьовден е празничен за четири села в община Добричка

За своя празник на 6 май – Гергьовден, се подготвят жителите на Плачидол, Стефаново, Одринци и Росеново в община Добричка. Десетилетната традиция за провеждането на гергьовденските събори ще бъде спазена и тази година, уверяват от ръководството на Общината.

Началото на празничните събития ще бъде дадено в 10.00 ч. с водосвет в параклиса „Св. Вмчк. Георги Победоносец“ в село Плачидол. Той ще бъде отслужен от отец Валери, който ще освети и курбан за жителите и гостите в Плачидол, съобщи кметът Атанас Пенев. След водосвета пред читалище „Просвета“ ще започне и празничният концерт на Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детската танцова студия “Добрич” с главен художествен ръководител Александър Александров и хореограф Юрий Митев. Предвидено е участието и на фолклорна група „Пъстроцвет“.

11.00 е началният час на празничния концерт пред сградата на читалището в село Стефаново. В него ще се включат и възпитаници на ОУ“Пейо Яворов“.

За да спазят традициите, на 6 май в село Одринци домакини и гости ще имат възможност да се полюлеят за здраве на гергьовска люлка и да се претеглят на автентичен кантар, сподели кметският наместник Атанас Атанасов. В празничния концерт, който ще започне в 16.00 ч. пред читалище „Възраждане-1941г.“, ще се включат оркестър “Жътвари“ и самодейци от читалището в село Одринци.

Своите пожелания за здраве и благополучие отправя към всички жители на Плачидол, Стефаново, Одринци и Росеново кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.