Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Откриха юбилейната изложба на Колеж-Добрич „50 години заедно пишем историята“

Фотоизложбата „50 години заедно пишем историята“ на Колеж-Добрич при Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ е експонирана на площад „Свобода“ в Добрич и бе открита днес. С нея учебното заведение отбелязва 50-годишния си юбилей.

На шест големи пана изложбата предлага синтезирана информация и моменти от създаването на Института за детски и начални учители през 1972 година, през годините на утвърждаване и развитие до съвременните реалности.

Експозицията ще е на вниманието на гражданите и гостите на Добрич до първата седмица на месец май.

Гости на откриването днес бяха проф. д-р Чавдар Сотиров – зам.-ректор на Шуменския университет „Епископ К. Преславски”, областният управител Галин Господинов, зам.-кметът д-р Емилия Баева, проф. д.м.н. Николай Янков – директор на Колеж-Добрич, преподаватели и студенти.

„Честването на юбилея продължава през годината, за да достигне до всички, които са градили историята и традициите. Настоящият екип и хилядите възпитаници са уверени, че знанието и образованието е гаранция за успешна реализация и че бъдещето на Колеж-Добрич и Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ продължава по пътя на науката и духовността“, посочват от учебното заведение.

В поздрава си по повод на юбилея проф. Сотиров изрази своята убеденост, че колежът се е утвърдил като образователна институция, че има принос в развитието на областта и град Добрич и е дал път на хиляди специалисти.

В Колеж-Добрич се обучават годишно около 400 студенти в две професионални направления по 4 актуални за българското висше образование специалности: Информатика и информационни технологии, Начална училищна педагогика и информационни технологии, Начална училищна педагогика и чужд език, Предучилищна педагогика и чужд език.

Обучението се осъществява в редовна форма с продължителност 3 учебни години. Завършилите Колежа получават диплома за висше образование на образователно-квалификационната степен професионален бакалавър. Завършилите с висок успех могат да продължат образованието си в  магистърска степен в същото професионално направление.

c