Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

С нова класна стая се сдобиха ученици от СУ „Димитър Талев“ в Добрич

Голямата награда от националния конкурс  за рисунка и есе на тема „Защо искам да се върна присъствено в клас?“, обявен от фирма Акварел ООД, град Пловдив,  пристигна  в училище. С много ентусиазъм и вълнение десетокласниците разопаковаха и подредиха новите си ученически маси  с вградено приложение SD умен чин.

От нашето училище в конкурса участваха  6 ученици от начален етап  с рисунки, трима от прогимназиален етап и трима от гимназиален етап с есета.

Най-развълнуван беше Стоян от 10. клас, който спечели I място в конкурса и голямата награда- цялостно оборудване за класната си стая.

Бяха наградени и малките ни талевци Дария и Десислава от 2.клас, чиито рисунки са сред 30-те с най-много гласове от харесвания в конкурса- първа възрастова група.

Красимир Моллов- управител на фирма „Акварел“ ООД- поздрави талевци и сподели в интервю за училищната ни медия „Светилник“ задоволството си, че над хиляда ученици са се включили в конкурса с рисунки и есета. Той изрази радостта си, че чрез наградите, които предоставят, могат да подкрепят образованието на младите хора в страната ни. 

Водещите благодариха за признанието и голямата награда и му пожелаха  да бъде все така съпричастен към българското образование.

c