Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Още не е приключило разследването за смъртта на 3-годишния Крис от Добрич

Все още не е приключило разследването по досъдебното производство, образувано във връзка с катастрофата, в която загина 3-годишният Кристиян Иванов, съобщиха за Про Нюз Добрич от Окръжната прокуратура. Трагичният инцидент стана в Добрич преди почти една година - на 6 май 2021 год., когато шофьор премина на червен светофар на кръстовището на улица “Христо Ботев” и бул. “Русия” и помете автомобила, в който пътуваше семейството на Крис. Детето издъхна след няколко дни в кома.

„По делото са извършени множество действия по разследването, необходими за разкриването на обективната истина. Изготвени са няколко съдебномедицински експертизи, автотехническа експертиза и комплексна автотехническа, както и трасологична“, посочват от Прокуратурата.

Повдигнато е обвинение, като спрямо обвиняемия 42-годишен шофьор е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 500 лева и му е наложена забрана да напуска пределите на Република България.

Припомняме, че в памет на момченцето и с искане за справедлив и открит процес още миналата година в Добрич се проведоха два протеста.

c