Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Депутатите от Добрич на среща в НАОА във връзка с разкриването на Медицински колеж

Общите усилия на всички народни представители от област Добрич за възстановяване на Медицинския колеж в Добрич продължават. Днес посетихме Националната агенция за оценяване и акредитация /НАОА/ към Министерския съвет, за да обсъдим всички условия по разкриването му, съобщиха депутатите.

В срещата са участвали всички депутати от избирателния район - Йорданка Костадинова и Галина Събева от Продължаваме промяната, Деница Сачева – ГЕРБ, Мая Димитрова – БСП, д-р Ивайло Христов – Има такъв народ, и д-р Хасан Адемов - ДПС.

На среща неотдавна с ръководството на Медицински университет Варна беше обсъдено разкриването на филиал на учебното заведение в Добрич, като всички заключиха, че то е от изключителна необходимост, както за града, така и за близките населени места.

"Инициативата за създаване на Филиал в град Добрич е започнала доста назад в годините, но поради различни причини, това не се е случило до момента. През това време МУ-Варна разкри филиали в Сливен, Велико Търново и Шумен и те доказаха своята ползотворност и целесъобразност.

Повече от четири години Медицински университет – Варна прилага успешна практика за реализиране на кадри в областта на здравеопазването. В последните години от обучението за студентите от специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка" ръководството осигурява възможност да работят на трудов договор в УМБАЛ „Света Марина" – Варна. Това е доказана и устойчива практика, която може да бъде приложена и в други населени места.

c