Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Републиканският консултант по съдова хирургия д-р Абрашев ще преглежда в Балчик

Републиканският консултант по съдова хирургия д-р Христо Абрашев, дм, ще проведе съдови прегледи в Балчик.  Те ще се състоят на 25 февруари от 11 часа в Медицинския център на Многопрофилната болница за активно лечение, кабинет 215. Всички пациенти могат да намерят необходимата информация на регистратурата на болницата.

Д-р Христо Абрашев, дм, е родом от Балчик. Завършва медицина в Тракийския университет, Медицински факултет, през 2013 г. През 2018 г. защитава докторска дисертация на тема: „Артериален съдово-хирургичен достъп за аорто-илиачния сегмент“. От 2021 г. е републикански консултант по съдова хирургия. От 2019 г. е главен асистент по съдова хирургия към Медицинския факултет на Тракийския университет, води и англоезичното обучение на чуждестранни студени по съдова хирургия за пети курс.

Квалификации:

- 2019 г. - Специализация по едноваскуларна хирургия в Империал колидж, Лондон, в болниците " Сейнт Мери", "Чаринг Крос" и "Хамерсмит";

- 2018 г. - Сертификат за Миниинвазивно лечение на варикозни вени - Склеротерапия;

- 2016 г. - Сертификат по Ултразвукова съдова диагностика;

- Член на Българския лекарски съюз, Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, Българска асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия;

- Ежегодно участие в национални и международни конгреси, уъркошопи и семинари по специалността.

Д-р Христо Абрашев, дм, има над 30 публикации като автор и съавтор в български и чуждестранни медицински издания в областта на съдовата хирургия. След дипломирането си работи в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД и е част от екипа специалисти на МЦ Сано Стара Загора.

c