Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Модерна турска болница кани пациенти от Добрич, обмисля разкриване на клиника тук

Жителите на област Добрич и цяла Североизточна България могат да се свържат чрез Про Нюз Добрич с модерната турска болница Optimed. Екипът й обмисля изнесени прегледи тук. Дори откриване на клиника в региона

Международната турска болница Optimed (Оптимед) предлага здравни услуги на световно ниво за пациентите си, включително и от България. „Нашите лекари, хирурзи, медицински сестри и нашият медицински персонал използват най-новите технологии и най-висококачественото оборудване с дългогодишен опит в областта на трансплантацията на коса“, споделят собствениците на лечебното заведение и гарантират 100% удовлетвореност на пациентите както в комфортната болница в центъра на Черкезкой, така и в новата модерна 10-етажна сграда в Чорлу. Екипът на частното лечебно заведение споделя с усмивка, че, дори, когато пациенти са изписвани и могат да отидат на хотел, предпочитат да останат в болницата, защото тук леглото е по-удобно, а в хотела тези удобства липсват.

Особеното при болница Optimed е, че собствениците са осем лекари. Всички имали отделни собствени клиники. Решили да ги закрият и да се съберат под един покрив. Така в Черкезкьой преди 15 години е построена първата болница.

„Никога не гледаме на болницата и на здравето, като на търговия, а като първа помощ за здравето на болните, като помощ на първа линия“, споделя пред Про Нюз Добрич един от собствениците д-р Невзат Коч, който е и най-възрастният лекар в Оптимед, специалист акушер-гинеколог. Смята, че са успели в това, което правят и са достигнали дотук, защото вярват, че в истината и в правенето на добро никога не трябва да се бърза, то винаги те намира.

Болницата има за цел да осигури удовлетвореността на пациентите и техните близки от здравните услуги, предлагани от 8 водещи лекари от различни браншове, които са обичани и предпочитани в региона. Предоставя услуги по международни стандарти за качество със своя силен лекарски персонал и екип от здравни работници. Оптимед е референтна болница с подход за непрекъснато усъвършенстване, зачитащ правата на пациентите и възприемащ етичните ценности. Работи с достойна концепция за обслужване.

Ниски цени и медицина на високо ниво привличат за здравен туризъм в Турция

„Доверие е най-важната дума за екипа на болницата. За нас на предна линия е доверието. Искаме да помогнем на всички. Всеки, който иска да се лекува, може да дойде със собствен превоз, а ние ще ги посрещнем и ще направим каквото е възможно. В случай, че болният е на легло и не може да дойде до тук или да го придружат с кола, ние имаме линейка, с която ще отидем да го вземем и ще го доведем“, уверява д-р Невзат Коч.

Разказва, че в момента в Чорлу се лекува болна от България с онкологично заболяване. У нас  й казали, че трябва да се оперира. След всички изследвания в Турция са преценили, че операцията не е удачна за нея. След дни посрещат бременна жена от България, която е избрала да роди в болницата в Турция, която е със статут „Болница, приятел на майката“.

„Всички трудности можем да приемем. В малка мрежа сме, но душата ни е голяма. Готови сме да помогнем при всяко предизвикателство пред нас“, споделя медикът.

В Оптимед работят 75 лекари, като средната възраст е 40-45 години. Опитните с удоволствие работят и помагат в развитието на младите си колеги, които ръководството на болницата наблюдава по време на обучението им и подбира най-добрите.  

Болницата в Чорлу е със закрита площ от 8000 м2 на 10 етажа. Има 4 операционни зали, интензивно отделение за възрастни със 17 легла, интензивно отделение за новородени с 13 кувьоза. Самостоятелен отдел за  раждане.  В центъра, където се извършва амбулаторно лечение, могат да се извършват всякакви ежедневни оперативни интервенции, богата гама от изследвания и образна диагностика, разполага с  напълно оборудван физиотерапевтичен и рехабилитационен блок, където се извършват всички физиотерапевтични услуги преди и след операцията. Има капацитет от 100 легла и предлага всички видове операции, включително пластични, за отслабване, ортопедични, онкологични. Една малка хубава частна болница, споделя медикът.

Болницата посреща пациенти от различни държави, извън Турция. От САЩ, Канада, Италия, Малта, от цяла Европа.

Турската лира в момента е много евтина, а еврото в Турция е скъпо. Затова всички, които идват от Европа, са в много изгодно положение и могат да се лекуват при много изгодни цени. Медицината в болницата е на световно ниво. Факт, който и практиката доказва. „Никога не обещаваме 100% гаранция за излекуване. Предпочитаме това да показва резултатът след излекуването“, казва д-р Невзат Коч.

Мириам Ватансевер /вдясно/ е от Добрич и е преводач в болница Оптимед

Оптимед откри  малка клиника в София на бул. „България“. По думите на д-р Невзат Коч за пациентите от Североизточна България е по-удобно да дойдат до Чорлу, отколкото до София. Следваща болница може да бъде открита във Варна. Има много изселници от България, които живеят в Чорлу. Можем да открием болница във Варна, в която да работят изселници, които да бъдат в полза на хората, казва д-р Невзат Коч.

Про Нюз Добрич е партньор на международната  частна болница Optimed. В поредица от публикации ще представим възможностите за лечение там за жителите не само от област Добрич, но и от цяла България. Ще помогнем на всеки, който желае да се свърже с клиниката, да изпрати епикриза и да получи насрещна информация за лечение там. Можете да ни пишете на имейл pronews.zdrave@gmail.com

c