Водещи новини Общество

Десетки Дядо Коледа на мотор тръгват на шествие в Добрич, раздават подаръци

Коледна мото обиколка ще се проведе в Добрич утре, 19 декември, неделя. Сборният пункт е на „Петте кьошета“ в 11 часа, като потеглянето ще е в 11:20 часа.

Организаторите са мотористи от града, които канят всички желаещи да се включат да бъдат с костюми на Дядо Коледа, с бради, шапки, еленски рога по моторите. Добре дошли са и всички Снежанки.

Рокерите ще пренесат коледния дух по улиците и булевардите на Добрич в навечерието на светлия празник. Те ще влязат и в ролята на Добрия старец и ще поднесат подаръци на децата, чиито родители са ги поканили. Вече има заявки от различни квартали на града. Дядо Коледа ще влезе в домовете на семейства от „Хр. Ботев“, „Строител“, „Балик“. По пътя Дядо Коледовците ще спрат, за да раздават подаръци и на случайни деца в града, както и за снимки с тези, които желаят.

Краят на обиколката ще е в Центъра за настаняване от семеен тип.

Инициативата се провежда за поредна година. Миналата година тя имаше благотворителна цел и бе насочена в подкрепа на медиците, които са на първа линия в борбата с коронавируса. С набраните средства бяха закупени защитни костюми, защитни маски и ръкавици.

Тази година мотористите от Добрич са си поставили за цел да зарадват малчуганите в града.   

Снимка: Архив

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.