Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Дипломира се 23-ият випуск на Висшето училище по мениджмънт

На официална церемония бсолвентите на Висше училище по мениджмънт (ВУМ), випуск 2021, получиха своите дипломи. Освен българските образователно-квалификационни степени, на успешно завършилите български и чуждестранни студенти на Висше училище по мениджмънт бяха връчени и британски бакалавърски и магистърски дипломи от над 150-годишния държавен университет в Обединеното кралство „Кардиф Метрополитън“.
Завършващите получиха своите дипломи лично от заместник-ректора на Висше училище по мениджмънт проф. д-р Станислав Иванов, който ги приветства с думите: “Днес Вие получавате диплома от един от най-добрите бизнес университети в Източна Европа, заслужил международно признание и водещи позиции в едни от най-елитните рейтингови класации. Убеден съм, че времето прекарано във Висше училище по мениджмънт ще ви даде предимство в бъдещото ви израстване, но също ще остави добри спомени за приятелствата, забавленията и веселите преживявания.”
„През последните две и повече години всички ние се сблъскахме с много проблеми, предизвикателства и разочарования, но въпреки това, вие успяхте да завършите своето образование и вече сте част от алумни общността и на Cardiff Metropolitan University. Поздравявам всички Ви за Вашата сила, трудолюбие и упорита работа и съм сигурен, че бихте искали да се присъедините към моите поздравления към целия преподавателски екип във Варна, който беше до Вас и Ви помагаше да преминете през този процес.“ – с тези думи се обърна към завършващите студенти координаторът на стратегическите академични партньорства на университета Кардиф Метрополитън г-н Майк Флин.
Един от най-активните членове на алумни общността на ВУМ и успешен предприемач вече близо 15 години, г-н Христо Янев, също приветства завършващите студенти. Специално за техния празничен ден, той представи успешните истории на трима възпитаници на ВУМ, понастоящем живеещи и работещи в три различни европейски столици – София, Лондон и Москва.
С мотивиращо обръщение към абсолвентите, както и с подаръци за отличниците, в церемонията се включиха и Нина Гаджева – Мениджър „Обучение и развитие“ и Захари Барбов – Мениджър на знанието в KBC Център за споделени услуги и дигитални технологии, част от КВС Груп.
Благодарение на дългогодишните усилия и активността на академичната общност, Висше училище по мениджмънт се превърна в разпознаваема образователна институция със студенти от близо 60 националности. Сред абсолвентите от випуск 2021 има представители от Албания, Беларус, България, Великобритания, Виетнам, Гватемала, Германия, Египет, Зимбабве, Израел, Индия, Ирландия, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Нигерия, Нидерландия, Пакистан, Русия, Сърбия, Уганда и Украйна.
Випуск 2021 е 23-ви поред випуск на Висше училище по мениджмънт и 11-ти пореден випуск абсолвенти на ВУМ, които получават дипломите на университета „Кардиф Метрополитън“.

c