Добричка Образование Общество

Признание: ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в с. Дончево е сред най-активно спортуващите и екологични училища в България

Училището в село добруджанското се;о Дончево е сред победителите в националната инициатива „Европейски ден на спорта в училище 2021 г.“ 

ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в село Дончево в община Добричка е сред победителите в училищната надпревара „Европейски ден на спорта в училище 2021 г.“ Ежегодната кампания, посветена на мотивирането на физическата активност сред учениците, се координира от Сдружение „БГ бъди активен“ и залага на приобщаването на децата към спорта и към активизирането на участието им в училищния живот.

Тя бе приета с ентусиазъм от децата в село Дончево. А желанието им да бъдат сред първите в националния конкурс и да впишат името на Основно училище „Св.св.Кирил и Методий“ и на Община Добричка в инициативата „Европейски ден на спорта в училище“ ги амбицира да успеят, споделят от управата на Общинска администрация.

Около 400 са учебните заведения в България, които се включиха през тази година в „Европейския ден на спорта в училище“.

ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Дончево спечели приза в категорията “Училищен двор – красив, зелен и активен”. А дейностите, които допринесоха за победата в оспорваната надпревара, са: почистване на  училищния двор; разделно събиране и изхвърляне на отпадъци; изработване на пейка от палети и цветарник от стари автомобилни гуми; поставяне на къщички за птички по брезите в двора на училището; пускане на хвърчила; 15-минутна активност в двора на училището, при която всеки ученик измина 2021 метра; щафетни игри; футбол; рисуване с тебешир.

Обявяването на победителите в надпреварата „Европейски ден на спорта в училище 2021 г.“ се състоя на 9 декември. Най-активните училища в България, сред които и ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в село Дончево, получиха отличия и парични премии. 1 000 лева е сумата, с която бе наградено училището в село Дончево. И тя вече е инвестирана в спортни съоръжения, които ще бъдат достъпни за всички ученици.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.