Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Ремонтът на сградата за бъдещия Медицински филиал в Добрич ще започне в началото на 2022 година

Вече работи се по базирането на  филиал към Медицински университет – Варна, в Добрич. Това написа в страницата си кметът на Добрич Йордан Йорданов. От публикацията се разбира, че е направено е архитектурно заснемане на сградата. Възложено е проектиране на помещенията, след като разпределението на кабинетите е съгласувано с университета.

Предстои остойностяване на ремонтите. Целта е строителните дейности да започнат в началото на следващата година.

Успоредно с това се работи и по акредитационен доклад. Всички дейности са подчинени на изискванията на Медицински университет – Варна и на правилата за акредитация на висшите учебни заведения.

Филиалът ще се помещава в старата сграда, която преди години беше част от МУ. С общинските предприятия ще бъде облагороден теренът около сградата. Предстои да се открие Медицински филиал, в който да се обучават медицински сестри и акушерки. „Работим за това тази ограбена и пустееща сграда да остане само лош спомен“, е написал кметът. 

Сградата е държавна собственост. Преди време там се помещаваше Разплащателната агенция на ДФ "Земеделие", а понастоящем - Службата по пробация.

Трима от депутатите от област Добрич в новото Народно събрание – Мая Димитрова от „БСП за България“, д-р Ивайло Христов от ПП „Има такъв народ“, както и Галина Събева от "Продължаваме промяната", която е завършила Мдицинския колеж в Добрич, посочиха в интервюта за Про Нюз Добрич, че един от основните им приоритети ще бъде именно разкриването на медицинския филиал.

c