Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Как да си изберем офис стол

По-голямата част от хората работят в офис пред компютър. Това налага закупуването на качествено и практично бюро в комбинация с удобен стол наложително, за да сме продуктивни в рамките на целия ден. Три са фокусните точки в случая – ергономичност, функционалност и красив дизайн. За да изпълняваме поставените ни работни задачи с лекота и дори удоволствие, трябва да имаме на разположение хубаво обзавеждане, в това число и офис столове от Plasico.

Защо трябва да използваме удобен офис стол 

Ако не се чувстваме добре по време на 8-часовото седене в една и съща позиция, няма да сме продуктивни, а това е в наш ущърб. Тъй като работата в офис се свързва с монотонност и липса на движение, е препоръчително да направим всичко възможно, за да си осигурим комфорт и удобства – ако те не са налице, в края на деня ще се чувстваме силно изтощени, което е можело да предотвратим. Не е изключено да се сдобием и с болки във врата и гърба, “виновникът” за което ще е изцяло неудобният стол, на който сме седели. Препоръчително е да го сменим с ергономичен модел и да подобрим условията на труд.

Какви видове има 

И при продукти като офис столовете намираме разнообразен каталог, в т.ч. и дизайнерски предложения, които могат да бъдат закупени на промоция. Преди да поръчаме конкретен вид, е важно да се запознаем с наличните варианти. Те са следните: 

  • посетителски модели – имат семпъл дизайн и са подходящи за краткотрайно използване. Не са препоръчителни за целодневен престой на тях, тъй като не се регулират и не са ергономични. Това би довело да физически дискомфорт и дори психическо натоварване;
  • президентски – противно на посетителските модели, те са идеални за работа пред компютър и не е нужно да сте ръководители на фирма, за да ги направите част от работната рутина. Доста от тях са снабдени с релакс механизъм, който прави възможно настройването на облегалката в желаната от вас позиция. Президентските офис столове са луксозно решение, което ще превърне работата в удоволствие;
  • детски – отново много купуван модел, при който намираме висока практичност, удобство и красив дизайн, който напълно съответства с детската природа. Цветовете са свежи и приятни, конструкцията – функционална и стабилна, така че офис столът да се използва ежедневно без затруднения;
  • ергономични – важна особеност тук е извитата седалка в областта на кръста, която следва линиите на гърба и е с правилната височина, така че да поддържаме правилна стойка. При някои предложения намираме регулируемите подлакътници и подглавници, които дават възможност на потребителя да “настрои” интериорния компонент според персоналните си изисквания. Облегалката е изработена от мрежа, чиято височина, в най-добрия случай, може да се регулира;
  • със или без подлакътници – първият вариант е за предпочитане, като той се явява и по-скъпият, но определено си струва да се инвестира в максималното удобство.

Всеки един от изброените модели се отличава с конкретни дизайнерски особености и функционалностите, на които е нужно да обърнем достатъчно внимание. 

Кои конструктивни параметри да се вземат под внимание

Атрактивният външен вид на офис стола съвсем не е всичко, за което да помислим, когато правим своя избор. Конструктивните параметри са също водещ критерий, като тук можем да споменем елементи като тапицерията, която може да е от текстил или от еко-кожа.

Друга важна подробност е облегалката – може да е мрежеста или от плат, като и двата варианта са приемливи и се свързват с лесна поддръжка. Ако търсите оптимално проветрение, заложете на първия. 

Максималното натоварване е също параметър с висока значимост, като то може да варира – от 70 до 250 кг. Обърнете внимание и на долната част на офис стола, който може да е снабден с колелца или да е на обикновени крачета. Модерният дизайн на компонента е също много важен, споделят от онлайн магазин Plasico.bg.

c