Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Кои са новите депутати от област Добрич - ПП с два мандата, останалите с по един

При обработени 99,61% междинни резултати от изборите за Народно събрание вече е ясно разпределението на мандатите в новия парламент, както и кои ще са народните представители от област Добрич.
В страната „Продължаваме Промяната” събира 25.5% от гласовете, което означава 67 банки в пленарната зала. Втората по резултат - коалицията ГЕРБ-СДС, ще има 59 депутати. 34 ще са народните представители на ДПС. Следващите - БСП, с резултат 10.3% или 27 места. С две по-малко ще са от „Има такъв народ” - 25. Парламентарната група на „Демократична България” ще е от 16 души. Новият играч в парламента - „Възраждане”, ще изпрати 12 свои представители. Мнозинство няма и излъчването на нов кабинет ще трябва да стане на база създаването на коалиция.
След обработката на 100 % от протоколите на секционните избирателни комисии в област Добрич вече е ясно, че победителят в тези избори и за област Добрич „Продължаваме промяната“ (25.50%) ще има двама депутати – Йорданка Костадинова и Галина Събева. От ГЕРБ-СДС (20.20%) влиза един депутат, водачът Деница Сачева. С трети резултат в областта (14.52%) е БСП за България и изпраща в парламента председателят на общинския съвет на партията и водач на листата Мая Димитрова. Д-р Хасан Адемов записва в биографията си десетото поредно Народно събрание, като представител на ДПС, което получи вот от 10,78%. И изпревари победителя от изборите през юли – $Има такъв народ$. В миналия парламент партията имаше двама депутати, но сега получи 10.11% от вота, с който изпраща в НС Филип Станев.
"Възраждане" и "Демократична България" не вкарват депутат от Добрич.

c